Ads Top

Флуорът - Голямата ядрена зъбна измама

   Колко често миете зъбите си дневно - един или два пъти? А колко често сте се замисляли какво съдържат зъбните пасти, които ползвате ден след ден, месец след месец, година след година? Навярно никога. Иначе щяхте да престанете да се миете с тях и да преминете към други технологии и методи.

   Все повече учени твърдят, че една от най-големите измами спрямо човечеството е флуоризирането - зъбните пасти, водата, наситена с флуорид. Мислим, че обогатяваме зъбния емайл с флуор, че запазваме нашите зъби здрави и красиви. Но ситуацията е обратната - става дума за измама.

   Концерните отдавна стигнаха до извода, че най-добрия начин да се избавят от вредните промишлени производства е да ги продават на хората, които ще потребяват тези гадости. Едно от най-опасните глобални престъпления от този род е флуоризирането на водата и зъбните паси на Запад.

   Токсичните флуориди започнаха да се трупат в огромни количества при производството на атомните бомби в САЩ в рамките на ,,Проекта Манхатън". В щата Ню Джърси на сметищата на концерна Дюпон се събираха планини от токсични флуориди, които се размиваха от дъждовете и попадаха в почвата.

   Растителността умря, както и всички домашни животни в района. Жителите започнаха срещу Дюпон съдебни дела. Тогава концерна нае юристи и лекари със задачата да намерят на флуора някакво ,,лечебно приложение". В резултат се появи изсмуканата от техните пръсти фалшива теория, че флуорът укрепва зъбите. Концернът Дюпон излезе сух от съдебния иск и получи идеална възможност да се избави от токсичните отпадъци, продавайки ги за вътрешно потребление на американците.
 
   Днес не само те, но и хиляди хора по земята пият с водата и ядат със зъбните пасти натриев флуорид, който досега не е предпазил зъбите на нито един човек.

   Единствената полза имаше ,,Дюпон", който оттогава продава своите токсичните отпадъци на цената на златото и чисти своите сметища като ги прекарва през организмите на милиарди хора по света.

   Повечето станции за флуоризиране на водата използват алуминиеви флуориди. Алуминият е вреден за живия организъм. Той е отровен за бъбреците и практически не се извежда от организма, а се натрупва в човешкия мозък и предизвиква болестта на Алцхаймер, или по-просто казано преждевременен старчески маразъм.

   Флуоридът изпит с вода или от зъбната паста, бързо се поема от човешкия организъм и се концентрира предимно в местата на натрупване на калция, тоест в костите и зъбите. Даже само 20-30 мг флуор дневно нарушава обмена на калция и в резултат костите стават крехки и чупливи.

   В началото на 80-те години беше открито, че флуорът стимулира ръста на костите, но предизвиква костно деформации. Бяха публикувани данни, че става дума и за канцерогени. Една от лабораториите в САЩ през 1988г. публикува изследвания, от които се виждаше, че флуоридите превръщат нормалните клетки в ракови.

   Изследванията на фирмата Procter & Gambel, показаха че флуора в питейната вода предизвиква генетични увреждания. В тъканите на човека флуорът предизвиква хромозомни аберации, от които само в САЩ умират 50,000 души годишно. Освен това беше доказана и връзката между флуора и преждевременното остаряване на организма, разрушението на колагена, тоест на съединителната тъкан, на имунната система и на генетиката и т.н.

   Защо започнаха да добавят Флуор във Водата и Зъбните пасти?
   Както обикновено става дума за огромни пари. В течените на десетилетие огромни рекламни компании пропагандираха ,,ползата" от флуорирането. Учените, които предупреждаваха, че това е лъжа, бяха уволнявани. И едва неотдавна някои от тях успяха да пробият информационната блокада и да публикуват резултатите от изследванията за вредата на натриевия флуорид и даже в стандартните дози.

   Не е трудно да се досетим, че зъбните пасти, които най-широко са рекламирани, имат най-голямо съдържание на флуор. Какво да се прави? Най-простия отговор е, че даже при най-малко подозрение, че флуоридите са вредни, не трябва да се използват.

   Можете да се вслушате в съветите на стоматолозите за безфлуорна профилактика на кариеса. Колкото по-малко захар се съдържа в храната, която ядем, толкова по-малко време тя ще остава в устата и толкова по-малки ще са количествата киселина, която изработват бактериите.

   По-добре е да се използва не бяла захар, а фруктоза. Най-добре е захарта да се:

  • използва само от цели плодове, орехи, сухи плодове и т.н. Избягвайте и генетически модифицирания подсладител аспартам. Той е по-вреден и от захарта. След приемане на богата на захар храна, почистете зъбите с с четка и конец или изплакнете устата. Вредно е да използвате сладки напитки в течение на дълго време.
  • Ако се налага да пиете сладка вода, например с мед, след това колко се може по-бързо почистете зъбите.
  • Препоръчва се да се чистят зъбите с конец и четка, но без флуоризирани пасти, след всяка храна. При избора на паста търсете онези, които не съдържат флуор. По-добре е пастата с прополис или масло от чаено дърво.
   Страните, които спряха или направо забраниха флуоризирането на водата са: Австрия, Белгия, Китай, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Унгария, Индия, Израел, Япония, Люксембург, Северна Ирландия, Норвегия, Шотландия и Швеция.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.