Ads Top

Кой е Джордж У. Буш?

   Когато разглеждаме агресивната имперска политика на Буш, не бива да забравяме, че почти
всички предишни президенти следват подобен курс, макар може би не чак толкова очевидно, както настоящето американско ръководство.

 
   По отношение на сегашната администрация е известно, че семейство Буш има зад себе си дълга политическа традиция, чак до началото на миналия век. Дядото на Джордж У. Буш, Прескот Буш, както и баща му, Джордж Буш, са един от най-влиятелните политици на Съединените щати.

   Също така не е тайна, че семейство Буш от дълго време успешно се занимава с нефтен бизнес. Във връзка с това по-късно ще засегнем някои факти, които говорят очевидните контакти между семейство Буш и шейх Салим бен Ладен, братовчед на Осама бен Ладен.

 
 
   Особено интересно е, че на Джордж У. Буш се приписва членството в тайна организация като масонската ложа и в ордена Skull and Bones (,,Череп и кости")

   Тъй като споменахме в предишните статии за Череп и кости отново ще се спрем за кратко на нея.
 
   ,,Череп и кости" е един от най-могъщите ордени на илюминатите. Неговите членове го наричат The Order (Орденът). Той е известен повече от 150 години като местна група 332 на немско тайно общество. Нарича се още Britherhood of Death (,,Братството на смъртта"). Тайният орден ,,Череп и кости" е учреден през 1883г. от Уилям Хънтингтън Ръсел и Алфонсо Тафт в Йейлския университет. Ръсел го пренася в Йейл от Германия, където е бил студент през 1832г. През 1856г. Орденът се присъединява към тръста на Ръсел. През 1846г. Уилям Ръсел става член на събранието на щата Кънектикът, а през 1862г. генерал от Националната гвардия. Алфонсо Тафт е военен министър през 1876г., а през 1884г. посланик на САЩ в Русия. Синът му става върховен съдия и президент на Съединените щати.

   Йейл е единственият университет с общества, в които се допускат само старшите випуски. Другите две общества на Йейлския университет са Scroll and Key (,,Свитък и ключ") и Wolf's Head (,,Вълча глава). Наред с Йейл и Харвард като елитен университет се числи към бастиона на студентските общества, които представляват часовои на тайните общества. Те служат за набиране на новобранци и подбор на последователи. Всички бъдещи политици, адвокати и икономисти преминават през цедката на тези университети. Ясно е защо множество висши кадри от политиката и икономиката са непосредствено обвързани с тайни общества.

   ,,Череп и кости" се отличава с консервативни, може дори да се каже дясно ориентирани възгледи и фаворизира белите хора и християнството. Известният американски историк Антъни Сътън твърди, че по отношение на идеологията на Skull and Bones покриват всички пространства - како лявото, така и дясното, - но немалко историци и критици застъпват становището, че идеологически погледнато, организацията е дясно ориентирана повече, отколкото се предполага.

   И авторът Карл Хайнц Цуней пише: ,,че това общество при всички случаи е най-опасната и най-влиятелна организация в Съединените щати. Неслучайно Джордж У. Буш и много други влиятелни политици са нейни активни членове."

   През последните 150 години около 2500 абсолвенти от Йейл стават членове на ,,Череп и кости". Според Антъни Сътън в наше време най-малко 600 членове действат активно. Но има признаци, че броят е далече по-голям.

   Несъмнено списъкът с членове на Skull and Bones е впечатляващ. В него се срещат много имена от висшето общество. Тук е достатъчно да споменем само: Ейвърил Хариман, Рокфелер, Гудиър, Вандербилт, Келог, Прескот Буш, Джордж Буш, Джордж У. Буш.

   През 1977г. Рон Ронзенбаум, също възпитаник на Йейл, разкрива пред списание ,,Ескуайът" някои факти относно ,,Череп и кости". По думите му съществува устав, който гласи, че всеки член трябва да си тръгне веднага щом се спомене името на ордена. Точно това прави веднъж Джордж Буш старши, когато журналист го пита дали е Bonesman. През февруари 2000г. ,,Вашингтон Поуст" за пръв път съобщава официално, че Джордж У. Буш е член на Skull nad Bones. Щом журналисти от реномирания вестник се обаждат на други известни боунсмени за по-точна информация, получават къде завоалирани, къде по-открити заплахи.

   От времето на Нейтън Хейл, герой на САЩ, обесен от британците през септември 1776г. за шпионаж, между Йейлския университет и американските тайни служби съществува традиционна обвързаност. Освен че е завършил в Йейл, Хейл членува в основания от Джордж Вашингтон Culper Ring, предтеча на тайните служби.

   Оттогава е налице тясна връзка между Йейл и ЦРУ. Тя се подчертава от обстоятелството, че в старата част на университетското градче Йейл, както и пред главнавта централа на ЦРУ във Виржиния има статуя на Нейтън Хейл.

   Американското разузнавателно управление ЦРУ (Central Intelligence Agency, CIA) е създадено през 1947г. Професорката по история и авторка Гадис Смит пише за Йейл: ,,,Йейл е оказал повече влияние на ЦРУ от всеки друг университет. Тук човек почти има чувството, че става дума за среща на класа от членове на ЦРУ."

   Според Антъни Сътън философията на Skull and Bones се крепи на Хегеловото учение за историческата диалектика, чийто принцип гласи: чрез теза и антитеза да се постигне синтеза. Уилям Ръсел, съоснователит на ордена, пребивава в Германия през 1831-ва и 1832г. и пресажда много. Хегелови идеи в учредения година по-късно в Йейл орден. Мнозина историци дори предполагат, че Skull and Bones може да е американският клон на немско братство.

   Тук няма да изброяваме други личности от политиката, икономиката и финансите, концерни, медии, правителствени организации, армията и др., които са преплетени с ,,Череп и кости". Това е такава мрежа, че свят да ти се завие.

   Все пак е ясно, че орденът е внедрил свои членове на всички значими позиции в Съединените щати и така разполага с различни възможности за влияние, както директно, така и индиректно, за да реализира своите по-близки и по-дългосрочни цели.

   Цитат от бившия съветник по национална сигурност Хенри Кисинджър от 1974г. несъмнено документира набелязаните цели по обезпечаване на американските интереси в световен мащаб, които - колкото и невероятно да звучи - съдържат дори проекти при необходимост да се вземат мерки за редуциране на населението:

    ,,Икономиката на САЩ ще има нужда от големи и увеличаващи се количества чуждестранен петрол, преди всичко от слабо развитите страни. На този факт се дължи засиления интерес на САЩ от политическа, икономическа и социална стабилност на държавите, притежаващи петрол. Там, където намаляването на населението може да увеличи изгледите за такава стабилност, ще се провежда съответната политика с оглед на икономическия интерес на САЩ."

   Погледнем ли промените на политическата световна карта и многото операции и войни, водени от Щатите през изминалите десетилетия, коментарите относно посланието на Кисинджър се излишни!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.