Ads Top

Имплантирани микрочипове - тоталният контрол...


   Такива микрочипове се произвеждат от години. Така например в броя си от 11 октомври 1993г. ,,Вашингтон Таймс" публикува статия под заглавие High-tech National Tattoo, в която между другото се казва: ,,Авиокомпания Хюз произвежда идентификационна марка, която няма да бъде загубена: електронен предавател, който може да се имплантира в тялото с инжекция. Според проспектите на фирмата става дума за ,,гениален, безопасен, евтин, постоянен и прост като детска игра метод за идентификация на основата на радиовълни". Това е микроскопичен чип, не по-голям от оризово зърно, който просто се вкарва под кожата. Конструиран е така, че може да се инжектира заедно с ваксина или самостоятелно."

   Естествено първите опитни зайчета винаги са животните, при тях имплантацията се извършва официално и легално. Щом има вече подобно откритие, учените работят усилено и вероятно не след дълго на пазара ще се появи модел специално за хората и най-вече съобразен с нуждите на икономиката.

   Такова техническо изобретение може да е от голяма полза за човека например в областта на медицината, в борбата с престъпността и тероризма и т.н., но както се знае, медалът винаги има две страни.

   Обратната страна е възможността за в бъдеще хората да бъдат поставени под тотален контрол и наблюдение.

   Няма да мине много време и сигурно вече ще се умува не е ли целесъобразено да се имплантират ,,електронни чипове" на бебетата и децата. Ако дете избяга или изчезне, бързо би могло да бъде намерено чрез сателитен сигнал. Напълно реална цел за изобретателя и най-вече за икономиката. От много години съществуват биочипове за определяне местонахождението на човек с помощта на сателит. Преди няколко години английският професор Стивън Уоруик си имплантира микрочип в ръката, за да натрупа експериментален опит.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.