Ads Top

Премахването на парите в брой

   Не е нужно човек да е много умен, за да разбере, че книжните банкноти и монетите по всяка вероятност няма да просъществуват още дълго. Следващата крачка ще бъде премахването на парите в брой. Общество без налични пари - дали изобщо е възможно подобно нещо?

   С въвеждането на електронни чекови и кредитни карти, карти за железопътния транспорт, телефонни карти, карти за плащане на бензин, издавани от отделните петролни концерни, всякакви клиентски карти, карти за здравно осигуряване и много други, хората биват системно подготвяни. Целта е една-единствена карта!

   На населението се представят твърде убедителни аргументи: безкасовото плащане е по-сигурно, по-лесно, по-практично и при това се пести време. Щом широките маси възприемат веднъж системата, всъщност ще са създадени всички предпоставки за постигане на крайната цел - една-единствена карта. Човек ще се убеди, че е по-добре, вместо да носи в себе си много електронни карти, да притежава само една.

   Щом гражданите вече не разполагат с налични пари, а плащат само с карта и имат само една сметка, то всички техни приходи и разходи ще се регистрират. При всяка транзакция клиентът ще се идентифицира. Още в края на деветдесетте години т.нар. дебитна карта е въведена в Канада, Австралия и Нова Зеландия.

1 коментар:

  1. Тогава ще бъде въведен тотален контрол. Не слушаш - дръпват шалтера,няма пари в сметката,не можеш да си купиш дори ГМО домати. Или мислиш и изпълняваш както ти е казано или умираш. Или си в стадото, обслужващо елита,или те чака гладна смърт. ТА КАКВО ИЗБИРАШ? Избора е свободен,нали така?

    ОтговорИзтриване

Предоставено от Blogger.