Ads Top

Проектът на Тависток за ЛСД

   Проектът е задвижен от ,,Тависток" около 1950г. и има за цел масовото опиянение на населението на Съединените щати чрез ЛСД. Олдъс Хъксли, ръководител на ЛСД проекта на ,,Тависток", е чичо на Томас Хъксли, основател на Кръглата маса на Роудс. Хъксли е възпитаник на Уелс, изявен застъпник на Откритата световна конспирация и дълги години е сътрудник на Арнолд Тойнби, който в продължение на петдесет години е член на съвета на RIIA и освен това е шеф на изследователския отдел към британските тайни служби.

    Тойнби твърди, че: ,,...за света е нужна болшевишка диктатура, преди да стане възможно изграждането на благотворен Единен световен ред. Новият проект на ,,Тависток" предвижда да вкара в Америка в голям мащаб химическо вещество, предизвикващо еуфория."

   Намеренията на Хъксли да разпространи ЛСД в Съединените щати прозират може би в следните изявления: ,,Сега искаме да вземем под внимание друг вид дрога - все още не е открита, но вероятно е само на една крачка от нас - дрога, способна да накара хората да се чувстват щастливи в ситуации, които обикновено ги правят нещастни. Такава дрога ще е благодат, но благодат, пълен със сериозни политически рискове. Ако се даде свободен достъп до безобиден химически стимулант, предизвикващ, еуфория, то някой диктатор може да доведе цял един народ до състояние, което е неприемливо за човешкото достойнство..."

   В друг случай Хъксли се изразява още по-ясно: ,,При следващото поколение може би ще има фармакологичен метод, така че хората да обичат робството си и да се създаде безболезнен концентрационен лагер за цели общества."

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.