Ads Top

Всички държави загубиха

   В Първата световна война, както при всички войни, революции и световни конфликти, накрая има само губещи - или почти!

   Първият губещ във всяка една война - Първата световна не прави изключение - е истината, защото след официалното начало на военните действия истината е тази, която се представя по съвсем нов начин и се назовава с нови имена - всичко е въпрос на пари и медийна власт.

   Като теглим чертата, от Първата световна война губят всички - Англия, Австрия, Франция, Германия, Италия, Америка и Русия. Има две изключения: Русия и Германия. Русия губи не само войната, а революцията и свободата си. Трагична е и съдбата на германския народ. Последиците се точат като червена нишка през по-нататъшната история на страната чак до наши дни. Особено трагично е да се наблюдава как голямата част от германското население, включително хора, които се смятат за образовани и за част от интелектуалния елит, живее в заблуда по отношение на задкулисната политика на Първата и Втората световна война.

   До официалния край на Първата световна война през ноември 1918г. повече от десет милиона души намират смъртта си в нея. Създава се и нова геополитическа представа за света, която при нормални условия, в мирно време, би могло да се постигне само за период от няколко поколения. В условията на война процесът се свежда до няколко години.

   Ако има ,,печеливши" и ако изобщо може да се говори за ,,победител" във връзка с война и масово унищожение на хора, то това са банките.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.