Ads Top

   Известно в Германия като Thule Gesellschaft или Germanorden (,,Немски орден"), тази група започва съществуването си приблизително от края на Първата световна война като ,,литературна дискусионна група", основана от барон Рудолф Фрайхер фон Зеботендорф. Развива се в антисемитска, прогерманска организация, която вярва в окултното. Обществото Туле е силно повлияно от друга окултна група, известна като Теософско общество.

   Критиците на обществото през 20-те години на XX век казват, че членовете му не са научна, а пропагандна група.

   Групата е наречена на митична и арктическа земя на име Ultima Thule, която тук е първоначалната родина на германските народи. Тези хора са по-висши от другите хора, както се вярвало, защото са извънземни, които в течение на годините загубили познанията за произхода си.

   Емблемата на Обществото Туле е свастика над меч. Според някои вътрешният кръг на Обществото Туле почита Сатаната и вярва, че засиленото разбиране за злото засилва съзнанието.

   Съществува и версията, че Обществото Туле е решено да върне наследниците на кръвната линия на Меровингите - предполагаемо потомци на Исус и Мария Магдалина - на троновете в Европа. Адолф Хитлер и неговата Нацистка партия се намесват и попречват това да стане.

   Смята се, че в годините след Втората световна война членовете на тази група продължават политиката на Хитлер на етническо прочистване под прикритието на ,,жертвоприношения", убивайки стотици хора, за които се смята, че са евреи или комунисти. Според историка Тревор Равенскрофт членовете на Обществото Туле са ,,Общество на убийци".

   Според преданията германският автор на име Джон ван Хелсинг открива разбила се летяща чиния в Черната гора през 1936г. Той твърди, че корабът е сглобен наново от членовете на Обществото. Тази информация заедно със събраната от Обществото Врил чрез канализиране позволява първата германска летяща линия, известна като Хонибу 1, да бъде вдигната във въздуха през август 1939. Твърди се, че тайни досиета на СС съдържат детайли за летателния апарат, който бил 22.86м. в диаметър.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.