Ads Top

Клуб Билдерберг се събират за пореден път в Алпите за да чертаят нов ред

   Конференцията не прилича на никоя друга по света. Не се преследва конкретен резултат, няма официален дневен ред, договори и резолюции. Няма гласуване. И въпреки това билдербергите организират може би най-важния форум за годината.

   Сто и четиридесет мъже и жени от 22 държави се включват в LXIII му издание, започнало вчера. Сред тях обичайни заподозрени: шефът на Google Ерик Шмид, финансовият министър на Великобритания Джордж Озбърн, председателят на борда на съветниците в Goldman Sachs Робърт Зелик, бившият бос на МИ-6 Джон Соърс, бившият държавен секретар Хенри Кисинджър. И нови лица: историкът Найъл Фъргюсън, министърката на отбраната на Германия Урсула фон дер Лайен, изпълнителният директор на Ryanair Майкъл Олиъри. Входът е само с лична покана.

    „Забравете за Г-7 в Бавария, истински важните хора се събират седмица след Обама, Меркел и Камерън. В Австрия“, написа в. „Гардиън“ вчера, когато в курорта Телфс-Бухен започна срещата на членовете на т.нар. група Билдерберг. В полите на Алпите пристигнаха едни от най-могъщите и богати хора на планетата - политици, банкери, шефове на тайни служби, босове на компании от технологичния и военнопромишления сектор. Далеч от микрофоните и без какъвто и да е натиск „световното правителство“ ще заседава четири дни, за да обсъди открито глобалните теми и според някои, да начертае бъдещото им решение."

   Проблемите, които ще бъдат дискутирани в Австрийските Алпи тази година, са последиците от създаването на изкуствен интелект, политиката спрямо Русия, стратегията срещу „Ислямска държава", президентските избори в САЩ и естествено „горещият картоф" на Стария континент - Гърция.

   Засилено полицейско присъствие около хотела в Австрийските Алпи гарантира, че никаква информация няма да излезе през плътно затворените врати вТелфс-Бухен. Но през процеп в солидната стена на секретност все пак успя да се прокрадне, че „Билдерберг" застава зад Хилари Клинтън на президентските избори през 2016 г. в САЩ, посочва Guardian.

1 коментар:

  1. има и още нещо - сега разискват и бъдещата конференция за глобалното затопляне и климатът, която ще се проведе в Париж - от сега предвиждам бъдещи евро такси, винетки за автомобили, еко-данъци - все пак криза е, касичките трябва да се пълнят, каква по удобна версия от доброволното сътрудничество на заспали овци в името на общото благо

    ОтговорИзтриване

Предоставено от Blogger.