Ads Top

   Предполага се, че врил е езикът, съставен от звукове и щракане, който уж е бил говорен от хората на Атлантида. (Атлантида е митичната земя в Атлантическия океан, за която се твърди, че е подслонявала велика цивилизация, преди да потъне на дъното на океана). Обществото Врил, известно и като Светлата ложа, е тайно общество, което се формира в Германия след Първата световна война.

   Историята гласи, че обществото проследява произхода си до 1917г., когато войната още не е приключила, когато четирима души - трима мъже и една жена, която е ,,духовен медиум" - се срещат тайно и обсъждат ,,магическия виолетов черен камък" и методите за осъществяване на контакт с далечни или отдавнашни светове. Те вярват, че това може да се постигне със силите на ,,Черното слънце" - светлината, която е реална, но не може да се види от човешкото око. Емблемата на обществото Врил е Черно слънце, макар че идеята не възниква в това общество. Черните слънца са част от символизма на Вавилон и Асирия.

   Според преданията на обществото Врил групата - сега работеща заедно с обществото Туле - има успех в канализирането на информация от извънземните. Заради това те са в състояние да построят летяща чиния, която за пръв път е вдигната във въздуха през 1939г.

   Един от вярващите в обществото Врил е мъж на име Кери Торнли, който изниква в литературата за убийството на президента Кенеди в най-различен контекст. Торнли, подозиран двойник на Осуалд (макар че е по-висок от Осуалд с няколко сантиметра), е единственият човек, написал книга (макар и роман) за Лий Харви Осуалд преди убийството на президента Кенеди. Той е във военноморските сили в Ел Торо в Калифорния през 1959г., когато за пръв път се среща с Осуалд. Пише романа си The Idle Warriors (,,Бездейните войни") през 1962г., в който се разказва за недоволен морски пехотинец, който бяга от СССР. Торнли нарича своя основан на Осуалд герой редник Джони Шелбърн. Книгата не е издадена преди 1991г. След убийството Торнли наистина публикува книга за убийството, но това е документален разказ.

   След като среща Осуалд, Торнли е обсебен от него и от този момент нататък животът им е паралелен по твърде интересен начин. Торнли е разквартируван в Ацугу, Япония. Там е и Осуалд (макар и не по същото време). Торнли е разпитван от агенти на ФБР два дни след убийството на президента Кенеди. ФБР е насочено към него заради ръкописа, който той активно е предлагал на различни издатели.

   Торнли свидетелства пред Комисията ,,Уорън" и копие от неговия ръкопис е заведено в Националните архиви. Той казва на Комисията, че е ,,близък познат", но не ,,добър приятел" на Осуалд във военноморските сили. Неговите свидетелски показания способстват за установяването на факта, че обвиненият убиец има марксистки уклон.

   Торнли се мести в Ню Орлийнс след като се уволнява от военноморския флот; същото прави и Осуалд. Осуалд и Торнли живеят по едно и също време в Ню Орлийнс. Торнли обаче твърди, че никога не е срещал Осуалд там. По отношение на близостта им в Ню Орлийнс през лятото на 1963г. Торнли пише, че Осуалд ,,дори предполагаемо се отбива в бар, в който аз си прекарвах времето. Може да сме се разминавали по улицата, но ако е било така, не сме се познавали. Едва след убийството осъзнах, че Осуалд е бил точно под носа ми в продължение на повече от две седмици..."

   Районният прокурор на Ню Орлийнс Джим Гарисън не вярва, че това е истина. Гарисън казва, че има поне един свидетел - жена на име Барбара Рейд, - който твърди, че Торнли и Осуалд са били заедно в ресторант в Ню Орнлийнс няколко седмици преди убийството.

   Гарисън призовава Торнли като свидетел на съдебното дело на Клей Шоу и по-късно го обвинява в лъжесвидетелстване. Обвиненията на Гарисън срещу Тронли са:

  1. Торнли и Осуалд участват заедно в тайни операции на ЦРУ;
  2. Торнли пише на Осуалд още през 1961г.;
  3. Писанията на Торнли за Осуалд всъщност за дезинформация на ЦРУ.
   Гарисън в крайна сметка снема обвиненията в лъжесвидетелстване, макар че обвинение номер 2 си струва да се обмисли в светлината на факта, че Торнли прави кратко посещение на Мексико Сити през септември 1963г., точно по времето, по което се предполага, че и Осуалд е бил там.

   Докато живее в Ню Орлийнс, Торнли признава, че се запознава със заподозрените в убийството Гай Банистър и Дейвид Фери. След това Торнли се мести в Лос Анджелис, където получава работа като портиер в сградата, в която живее мафиотът Джони Росели.

   Докато живее в Атланта, Торнли казва на властите, че в Ню Орнлинс преди убийството - му е било казано от човек на име Гари Кърстейн, че президентът Кенеди и Мартин Лутър Кинг младши ще бъдат убити. Торнли започва да подозира, че Кърстейн всъщност е Е. Хауард Хънт. След като разказва тази история, Торнли твърди, че е бил пребит с пистолет от хора със скиорски маски на рождения ден на свой приятел. Единственото нещо, което нападателите откраднали била личната карта на Торнли.

   Според New York Press Торнли вярва - поне публично, - че ,,той е Лий Харви Осуалд са продукти на генетични тестове, провеждани от тайна протонацистка секта от привърженици на евгениката, обществото Врил... че подслушващо устройство е било имплантирано в тялото му при раждането и че двамата с Осуалд са наблюдавани тайно и манипулирани още от детството от сенчестите, могъщи господари на Врил."

   В изданието от 25 февруари 1992г. на телевизионното предаване A Current Affair (,,Актуален скандал") Торнли казва, че е част от заговор за убийството на президента Кенеди и че неговите съзаклятници са хора, които той нарича ,,Баджанак и Слим".

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.