Ads Top

Разделяй и владей...


   С основаването на Федералния резерв международното банкерство успява да нанесе най-големия си удар и Съединените щати са тласнати към утопични по размерите си държави дългове. Създадени са предпоставките за изправянето на света пред Първата световна война.

   И без това международното банкерство вероятно държи в ръцете си по-голяма част от разписките за държавните дългове. Доколкото държавите могат да са нечие притежание, то Русия, Турция, Египет, Китай, Япония и Южна Америка вероятно принадлежат на Лондон и Париж. Изплащането на лихвите върху фантастичните суми се гарантира чрез данъчните постъпления в тези страни. При по-слабите държави това става чрез реално предаване на собствеността на агентите на френските и английски банки. Голямата част от световните акции и ценни книжа се управлява от тези две държави и техните финансови министри диктуват политиката на множество световни концерни.

   Могъщите стратези на световната история действат съгласно изпитания принцип:
,,Разделяй и владей"

   От почти два века принципът се прилага много успешно по цялото земно кълбо. Чрез война дадена страна и народът й се разделят на два лагера, на две враждебни половини. За да не станат жертва на врага, гражданите по неволя дават изключителна власт на собствените политици. Те дори не подозират, че скрита зад кулисите на двата лагера, действа една и съща сила, която финансира и контролира и двете страни и така всъщност управлява политиката на цялата държава, владее индустрията, суровините и т.н.
   Създава се конфликт, при който хората в една държава или от една етническа група воюват помежду си, а не срещу истинския виновник. Авторът на конфликта, който дърпа конците и остава скрит в ролята си на подстрекател, подпомага и двете страни. От една страна, той е сигурен, че равновесието на конфронтиращите се сили е гарантирано, а от друга печели неимоверно много от финансирането на конфликта (война, революция).

   В Американската гражданска война (1861-1865) северните щати, които са против робството, воюват срещу южните щати, застъпници на робовладелството.
   Сигурно агентите на Ротшилд са прокарали идеята за ,,про-съюзническа" нагласа на северните щати. От друга страна, пак хората на Ротшилд настройват южните щати на ,,контра-съюзническа" вълна. Когато събитията се развиват според техните планове и войната избухвам банката на Ротшилд в Лондон финансира северните щати, а парижката банка Ротшилд - южните щати.
   Не е трудно човек сам да си даде сметка кой е спечелил най-много от тази война.

   До наши дни почти нищо не се е променило в системата и тактиката за разделянето на народите и създаването на враждуващи лагери (примери са Иракско-Иранската война, Първата и Втора иракска война, войната в Афганистан). Само интригите и коварството са се увеличили. Да си спомним началото на Афганистанската война, която един ден може би ще влезе в аналите като началото на кръстоносните походи срещу ислямския свят, или като началото на битката  (войната) между културите. Самопровъзгласилите се ,,приятели" на афганистанския народ го подкрепяха със самолетни доставки на всякакъв вид помощи - първо ,,валеше" хляб от небето (под формата на пакети с помощи), а после заваляха бомбите на ,,приятелите"...

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.