Ads Top

Рицари на Златния кръг

   Организация, създадена от д-р Джордж У. Л. Бикли през 1854г. в Синсинати, Охайо. Много от членовете тогава са и масони от Синсинати. Златният кръг е тясно свързан с френската тайна група, наречена ,,Сезоните", за която се шушука, че е клон на Илюминатите. Подобно на франкмасоните, Рицарите на Златния кръг имат много ритуали, включително тайни ръкостискания и пароли. За да се присъединят, всички членове трябва да положат следната клетва, докато над главата им се държи жива змия:
И когато мъчението се окаже твърде слабо,
ще изстържем мозъка му от черепа
и ще сложим лампа в черупката,
за да осветим душата му от тук до ада.

   Планът на Бикли за неговия Златен кръг е да създаде нова нация, която ще включва югоизточните САЩ, Куба и Западните Индии, Мексико и Централна Америка. В тази нова нация робството ще е законно. Благодарение на безплатния труд - докато робството е забранено другаде - новата нация ще доминира на глобалния пазар на кафе, тютюн, ориз и захар.
   Подобно на много тайни общества, РЗК се интересува от етническата чистота. Те вярват, че нацията им трябва да се ръководи само от мъже с чиста англосаксонска кръв и че мексиканците трябва да бъдат отстранени. Това етническо прочистване ще се нарича ,,тексасизиране".

   През 1860г. армия от членове на РЗК, петдесет хиляди на брой, е разположена в Сан Антонио, Тексас, и мобилизирана не само да убива мексиканците в Тексас, но и да атакува мексиканската граница. Всъщност осъществени са две кратки и неентусиазирани атаки, но Мексико защитава границата си както трябва. Това става в годината преди Гражданската война и РЗК решава, че именно могъщите мъже на Север са техни истински врагове, а не мексиканците. Новите лозунги включват ,,убиван на Уолстрийт" и ,,атакуване на Вашингтон".
   Подобно на франкмасоните, РЗК е разделена на степени. Групата има три основни части: Външна и вътрешна милиция (армията), Външен и вътрешен гвардейски корпус (граждани) и Американски легион (управляващо тяло). Към началото на Гражданската война през 1861г. РЗК има 65 хиляди членове на Юг и други 20 хиляди на Север. Северняците кроят създаване на ,,Северна конфедерация". Тринадесет хиляди от тези мъже са хвърлени в затвора по време на войната, обвинени в нелоялност след разкриването на огромен заговор, в който членовете на РЗК на Север планират да завладеят арсеналите на Съюза. Много северняци критикуват масовото задържане, казвайки, че само малък процент от затворените са действителни членове на РЗК и че Линкълн използва заплахата на РЗК като извинение за хвърлянето в затвора на всеки, който критикува неговата администрацията.

   Според една публикация на РЗК от 1861г. надвисналата Гражданска война между Съюза и Конфедерацията е резултат от заговор на североизточни и европейски тайни общества, използващи парите, осигурени от семейство Ротшилд.
   От РЗК по време на войната се отцепват две групи: Орденът на американските рицари и Синовете на свободата. След войната РЗК минава в нелегалност и еволюира в Ку-клукс-клан - повече за клана Ку-клукс-клан натисни ТУК
   Двама от най-прословутите членове на РЗК са Джон Уилкс Бут - човекът, който убива Ейбрахам Линкълн, и обявеният за извън закона джеси Джеймс. Бут е част от сложен заговор за сваляне на американското правителство, включващ агенти на РЗК, от който убийството на Линкълн първоначално е много малка част.
   

1 коментар:

  1. Защо във всяка статия има такива ФРАПИРАЩИ граматически грешки?Автора ми изглежда интелигентен човек,нека не разваля това мнение с неграмотността си

    ОтговорИзтриване

Предоставено от Blogger.