Ads Top

Суверенен орден на св. Йоан от Йерусалим

   Тайно общество, формирано около 1070г. преди Първия кръстоносен поход. Първоначалните членове са италиански търговци, които едно поколение преди Йерусалим да е завзет от мюсюлманите, основават болница в града. След Първия кръстоносен поход работниците в болницата, известни като хоспиталиери, формират орден, подобен на Ордена на тамплиерите, и избират велик майстор.   Хоспиталиерите не започват като военна група, но по-късно завладяват Светите земи, Суверенният орден на св. Йоан от Йерусалим се мести  - заедно с Ордена на тамплиерите - на остров Крит. Когато тамплиерите са избити по заповед на папата, хоспиталиерите слагат ръка на голяма част от тамплиерската империя. През XVIв. турска атака принуждава хоспиталиерите да преместят централата си в Малта и стават известни като Суверенен и военен орден на Малта (известни като Малтийски рицари).

   В съвременния свят тази група е дясна братска организация, по-популярна като ,,Шикшински рицари", защото централата им е в Шикшини, Пенсилвания. Групата твърди, че представлява първоначалните Малтийски рицари - същия братски орден, който датира от 1070г.

  Един от най-известните членове на това тайно общество е генерал Чарлз Уилоуби. Генерал
Уилоуби е роден през 1892г. в Хайделберг, Германия, като Адолф-Чепе-Вайден-бах и идва в САЩ през 1910г. В САЩ Уилоуби става агент на контраразузнаването, генерал-майор от американската армия и шеф на разузнаването на генерал Дъглас Макартър по време на Корейската война. След войната Уилоуби работи в щаба във Вашингтон, окръг Колумбия.

 
   Дик Ръсел в книгата си The Man Who Knew Too Much (,,Човекът, който знаеше твърде много") пише, че по време на Студената война ,,вътрешните връзки на Уилоуби се простират от общността на кубинските имигранти до семейството на Х. Л. Хънт". Твърди се, че Уилоуби ръководи частната разузнавателна мрежа на нефтения магнат от Далас, Тексас, Х. Л. Хънт. Освен това се твърди, че Макартър наричал Уилоуби ,,моя малък фашист". Уилоуби формира ултратайна разузнавателна агенция, известна като FOI, която - теоретично - специализира в откриване на комунистически шпиони. Уилоуби работи с ,,японските господари на войната", ,,немските нацисти" и директора на ЦРУ - и по-късно член на комисията ,,Уорън" - Алан Дълес в опит да установи ,,глобален антикомунистически съюз".

   Според историята на Корейската война Брус Къмингс:
Уилоуби е абсолютно отвратителен човек, чийто светоглед се състои изцяло от купища етнически стереотипи; той очевидно е бил способен на всички.
   Къмингс пише, че след Втората световна война Уилоуби запазва връзките си с японските милитаристи, включително специалиста по биологична война генерал Ишии.
   Къмингс освен това казва:
След изхвърлянето на Макартър от американския президент Хари Трууман Уилоуби често посещава Испания и твърди, че е бил ангажиран в преговорите за американска военна база с Франциско Франко. Той основава един вид десен internationale, наречен ,,международен comite", използвайки пари от братята Хънт в Тексас, свързвайки Испания и Португалия с германски членове на десницата, Кръстоносния поход Харгис и други. Той е агент на ,,Хънт Ойл" в търсенето на офшорни права в португалската колония Мозамбик.
   Уилоуби познава и работи с мозъка на нацисткото разузнаване Райнхард Гелен по време на Студената война.
   Според историка Питър Дейл Скот в книгата му Deep Politics and the Death of JFK (,,Дълбоката политика и смъртта на Джон Ф. Кенеди")
В края на 1963г. най-очевидната транснационална характеристика на мрежата на Хънт - Уилоуби е тяхната тясна идентификация с Мадам Нху - вдовицата на наскоро убития Нго Нинх Нху във Виетнам.
   Суверенният орден на св. Йоан от Йерусалим е известен и като хоспиталиери. Рицари хоспиталиери, Рицари на Йоан, Брая на болницата, Хоспиталиери от Йерусалим, Рицари на св. Йоан, Суверенен орден, Религията, Рицари на Йерусалим, Рицари на Кипър, Рицари на Родос, Малтийски рицари, Малтийски орден, Рицари на Русия. Под първоначалното си име той продължава да съществува с централа в Лондон като протестантска група и като издънка на Малтийските рицари.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.