Ads Top

Общество ,,Черен дракон"

   Японско тайно общество отпреди Втората световна война, чиито системни убийства на няколко ключови защитаващи мира японски министри подготвя пътя за идването на Тоджо на власт.
   Според Вайлет Суийт Хейвън в Gentlemen of Japan: A Study in Rapist Diplomacy (,,Джентълмените на Япония: изследване на изнасилваческата дипломация"), решението да се влезе във война със САЩ е взето по време на среща на ,,Черния дракон".

 
   Хейвън пише:
Сигналът за война в Тихия океан е даден на 26 август 1941г. на сесия на обществото ,,Черен дракон" в Токио. На тази среща военният министър Хидеки Тоджо нарежда да се подготви тотална война срещу въоръжените сили на САЩ и до ноември 1941г. да се монтират и осигурят с муниции оръдия на Маршалските и Каролинските островни групи. Одобрявайки военните заповеди на Тоджо, бившият външен министър Хирота, глава на ,,Черен дракон", обсъжда предимствата и последствията от конфликт със САЩ, Много от присъстващите на срещата смятат декември 1941 или февруари 1942г. за най-подходящото време Япония да атакува. ,,Тоджо - казват те - ще започне война с Америка и след шестдесет дни ще реконструира кабинета и ще стане голям диктатор". И двете прогнози се сбъдват, потвърждавайки отдавнашния смъртоносен антагонизъм на японците от горните пластове на ,,Черен дракон" към САЩ.


   Смята се, че обществото  ,,Черен дракон" има функциониращи членове дори в САЩ по време на Втората световна война. Според боря от 31 март 1942г. на San Francisco News ,,ФБР днес арестува известни и подозирани членове на най-бандитската чужда японска група в Сан Франциско. Твърди се, че рейдовете се базират на документални свидетелства, конфискувани при предишни рейдове срещу японски тайни общества, че местната група е ,,фасада" на безпощадното и ужасяващо общество ,,Черен дракон" - най-националистичната и най-терористичната от всички японски тайни групи. Нат Дж. Л. Пийпър, шеф във ФБР в Северна Калифорния, който ръководи арестите, казва, че някои от вече задържаните японци са признали тайната природа на местното общество. Г-н Пийпър обявява: ,,Намерени са доказателства за силно националистическа програма на организацията и за ръководството й от обществото ,,Черен дракон"."

   Групата е представена в холивудски сериал по време на Втората световна война - G-Men us. the Black Dragon (,,Феберейци срещу Черния дракон") - пуснат по екраните през 1943г., с режисьор Уилям Уитни. Произведен от Рипъблик Студиос. филмът по-късно е монтиран наново като игрален и е преименуван на Black Drakon of Manzanar (,,Черен дракон от Манзанар").

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.