Ads Top

Въвеждането на световната валута

   От дълго време се правят опити за нейното въвеждане, които се провалят само поради отказа на отделни народи. Последни ще я приемат англичаните, защото са традиционно свързани със своя фунт и не искат да го изоставят. Иначе тя отдавна съществува при разплащанията. Повече изобщо няма нужда от тези различни имена и парични форми. А се свиква - германецът също прие да плаща в евро, въпреки че марката е все още валидно платежно средство. Всичко това са имена. Много отдавна разплащанията в световната парична система се извършват в една валута, при която платежните единици нямат нищо общо с нашата представа и оценка.
   Нормалният гражданин, следователно ние, съвсем не знаем какво са парите.

   Кога ще бъде въведена безналичната разплащателна система

   По този въпрос мненията са различни. Някои смятат, че е могло и трябвало да бъде въведена много отдавна. Според други е необходимо внимателно да се наблюдават определени тенденции в световните събития, защото недоволството на хората е все още много голямо, те предпочитат старите разплащателни форми и вероятно биха се объркали, ако наличните пари просто внезапно изчезнат. Следователно би могло да се направи най-малко след десетина години. И беше решено въвеждането да стане бавно.
   ,,Човекът не е още достатъчно отворен за тази промяна, затова трябва да продължат да го заробват и да го включат в огромната маса безволеви същества. Виждаме, че дори банковите системи не работят, хармонично и комуникацията между тях е много по-бавна, отколкото всъщност сме се надявали"

   Въпрос на време е да се въведе световната валута, понеже все още има разногласия между банките, ще е необходимо известно време.

  На интернет страница http://www.hartgeld.com/  е представен разговор между предприемач и професор от професионално училище за международен мениджмънт на тема ,,Залезът на еврозоната". Американският професор изказва следното мнение: ,,Всичко свърши, това беше". На последвалия въпрос защо агонията е толкова бавна и защо доларът още не колабира, той отговоря:
Еврозоната е все още доста силна. В момента правят опит за целенасочено обезсилване и банковата й система и особено на германската. Защото Америка може завинаги да загуби водещата световна позиция, ако европейците излязат от големия крах по-силни... Постигнат ли го, ще настъпи голямата експлозия... Впрочем това беше и причината за въвеждане на еврото. 

   Еврото, амерото или или девизите на други общности са само междинни стъпки към глобалната валута. Следователно и те ще изчезнат - запланувано е много отдавна! На 80-тия си рожден ден Хелмуут Кол заяви, че европейското обединение и общата валута ,,са въпрос на война и мир". Би трябвало да се замислим над това.

   Цитат на Томас Джеферсън, един от основателите на САЩ:
Ако един ден американският народ отстъпи на частните банки контрола за паричното ,,производство", те заедно с нароилите се около тях предприятия ще ограбят собствеността на хората първо чрез инфлация, а после чрез дефлация, докато един ден децата им се събудят без покрив над главите си на континента, завоюван от техните бащи

   Това ми напомня Хенри Форд, който през 1929г. казва: ,,Хубаво е, че хората не разбират нашата банкова и валутна система. Иначе революцията щеше да избухне още утре сутрин."

   На това мнение е и сър Джошуа Стамп, директор на ,,Банк ъф Инглънд" през 1928-1941г.: 
Модерната банкова система вече не издава пари. Това може би е най-странният джебчийски трик, измислен някога. Банковото дело е заченато в престъпление и роден в грях. Междувременно светът е собственост на банкерите. Ако го изтръгнеш от тях, но има оставиш властта да произвеждат пари, те мигновено ще напечатат достатъчно и ще си го купят отново... Ако обаче им отнемеш тази власт, ще изчезнат всички огромни имущества - като моето например - и ще трябва да се ометат и те, а светът, в който живее, ще стане по-добър и по-щастлив. Но ако останете роби на банките и поемате разходите за собственото си робство, оставете банкерите да продължат да печатат пари и да контролират кредитирането.

   Както вече казах човечеството се управлява чрез парите.
   Предполагам, че познавате вече известния цитат на братя на Ротшилд от 1863г:

Малкото хора, които разбират системата, ще са толкова много заинтересовани от печалбите си и зависими от нейните блага, че в редовете им никога не би се зародила опозиция. Но болшинството е неспособно да го разбере и ще мъкне безропотно товара си, без да предполага, че системата е вредна за неговите интереси.
 
   Така функционира светът днес...

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.