Ads Top

Войната в Близкия Изток

   Във връзка с политическата действителност в Близкия Изток има множество обширни и конкретни предсказания. Особено след началото на първата война в Залива прогнозите за военните действия в този регион и пророчествата, свързани с тях, се разглеждат и проучват с особено влияние.
   на 12-ти март 2003г. изглежда се сбъдва едно от пророчествата на известния ясновидец Алоис Ирлмайер. На този ден, около 12,30 часа, сръбският премиер Зоран Джинджич става жертва на целенасочен атентат. Няколко атентатори застрелват политика от голямо разстояние. Спешната операция не успява да спаси Джинджич.
   Изненадващо в много ежедневници подлото убийство се разглежда като второстепенно събитие. Какво значение има по отношение на пророкуванията за Трета световна война показва направеното от именития ясновидец Алоис Ирлмайер предсказание, свързано конкретно с нова близкоизточна война и произтичащите от нея събития.
 
   От предсказанията му става ясно, че създадено на Балканите напрежение ще предхожда нова война в Близкия Изток:

Всичко крещи мир, шалом! И тогава ще се случи - отново ще пламне война в Близкия Изток, в Средиземно море ще застанат една срещу друга големи флотилии - ситуацията ще е напрегната. Но искрата в бурето с барут ще бъде хвърлена на Балканите: виждам ,,големец" да пада... и тогава ще последва сблъсък след сблъсък... 
Двама мъже убиват високопоставената личност, платили са им други хора. Единият убиец е нисък, мургав, а другият е малко по-висок, със светъл цвят на кожата. Мисля, че ще стане на Балканите, но не мога да кажа къде точно.

   Еврейската дума shalom означава мир. В случая обаче трябва да се разбира като намек за Израел, за когото конфликтът в Близкия Изток означава война или мир. Очевидно предсказанията на Ирлмайер могат да се свържат единствено с конфликтите с палестинците, от друга страна обаче, между Израел и съседите Египет и Йордания има сключени мирни договори.
 
   Интересно е, че и някои виждания на великият Нострадамус съвпадат с предсказанията на Ирлмайер:
Преди войната ще падне голямата стена: великият човек ще умре, внезапна и печална смърт. Флотът е почти готов, плува по море. Земята червена ще е от реките кръв.

   В друга строфа (II/57) Нострадамус пише:

Велик крал (държавен глава) под ръцете на млад мъж скоро след Великден,. Бъркотия, острието на нож. Вечност. Трагично време, огънят излиза от върха на жезъла (оръжие). Трима братя трябва да бъдат ранени и убити.

   Аналогията в пророчествата на ясновидците Нострадамус и Ирлмайер е очевидна. И двамата несъмнено виждат като отключващ фактор за войната в Близкия Изток убийството на високопоставена личност, вероятно на Балканите. По всичко личи,че с убийството на сръбския премиер Зоран Джинджич предсказанията се сбъдват.
   В друг свободен превод на Нострадамус (строфа V/25) относно грозящо начало на война в Близкия Изток се казва:
Когато Марс, Слънцето и Венера застанат в лъва, арабският владетел ще покори по море господството на църквата; Милион войници готови са да се изправят срещу Персия; Турция и Египет, с хитрости разделени, светкавично ще бъдат отстранени (един след друг).

   Бернар Бувие интерпретира строфите по следния начин:
Всяка година от 24-ти юли до 23-ти август Слънцето е в знака на Лъва. До 2000г. Марс и Венера ще се срещнат в този знак само на 21.08.1998г. Един милион войници са около 75 дивизии, т.е. въоръжените сили, които съставляват армията на Ирак (срещу Иран). Нострадамус пише: ,,готови са". Мирновременната отбранителна армия на тази страна не се състои от един милион войници. За да е на разположение подобна войска, войниците трябва да се мобилизират в навечерието на война. Целта на една агресия на запад в посока Истанбул и Египет, за да се премахне властта на църквата отвъд Средиземно море, са териториите на НАТО и Рим и южният фланг на Европа. Подобно прилагане на сила има изгледи за успех, само ако се осъществи хитро и тайно с руско нападение на Централна и Северна Европа. В противен случай операцията е обречена на неуспех. Човек не може да бъде сигурен също така, дали тук се описва ситуация за началото на Трета световна война или става дума може би за събитие, което е в далечно бъдеще и описва ново противопоставяне на християнския Запад.

   Има още много други интересни предсказания на различни ясновидци, които обаче няма нужда разглеждаме тук. С примера на Ирлмайер (1894-1959) стана ясно, че в контекста си пророчествата заслужават повече внимание от отделяното им до момента. Провиденията на Ирлмайер във връзка с войната в Близкия Изток и убийството на държавник (Джинджич) изглеждат неоспорими.
   В различни ислямско-арабски източници за предстоящата Трета световна война също като повод се изтъква Близкият Изток.
   Един текст, който се цитира в различни ислямски източници, е поместен в списание Der Morgenstern:
Големите знамения на Qiyamah (Страшния съд): Война между християни и мюсюлмани. Половината християни обаче са на страната на мюсюлманите. Вражеските християни превземат Константинопол (Истанбул), но той ще бъде освободен. Християните отново се обединяват помежду си и завземат Сирия и части от Арабия.

   Заради съвременното политическо напрежение особено интересни са прогнозите във ръзка с Палестина. Следният текст е от свещеника Дон Боско (1815-1888), който от деветгодишна възраст имал видения, често с апокалиптичен характер. Виденията му са записани и част от тях публикувани. Впрочем църквата го обявява за светец.
Земите на святата Палестина ще бъдат завладени отново, и на купола отгоре ще бъде вдигнат латинският кръст. Тогава ще настъпи мир, какъвто не е бивал досега...

   Смисълът на последната фраза (,,небивал мир") в никакъв случай не се отнасял за завземането на територии от Израел след 1945г. Някои автори интерпретират ,,завладяване на Палестина" от християните като техен опит за омиротворяване на конфликт в региона, което от днешна гледна точка трудно бихме могли да си представим.
   Трябва да се предположи, че при бъдещо завладяване на Палестина от християните Ерусалим сигурно ще бъде превзет, защото в крайна сметка всичко се върти около Свещения град! Много е вероятно с думите от втория ред (,,на купола отгоре") да се има предвид джамията ,,Ал Акса" или позлатения ,,Купол на скалата". Въпросът за суверенитета на Храмовия хълм е един от най-централните, вълнуващи различните религиозни общности в Ерусалим и все още не е окончателно изяснен! В момента изглежда е изключено проблемът да се реши с дипломатически средства, т.е. без война. Това би било в противоречие  и с пророчествата, които се отнасят за апокалиптичния Ерусалим. Те всъщност предсказват, че спорт за свещения хълм ще продължи докрай. Ако стане така и избухне голяма война - повсеместен пожар - в арабския свят, която би могла да произтече от втората война в Залива през 2003г., тогава наистина е възможно тежко поражение за САЩ.
   Подобна ситуация ще окаже решаващо въздействие върху позицията на Израел, както естествено и на въпроса, чие владение остава Храмовият хълм. Израелците, които без силния си американски съюзник, ще изпаднат вероятно в много затруднено положение, биха могли тогава теоретично да получат подкрепа от европейците (християни). Ако това се случи, ситуацията с ,,латинския кръст на върха на купола" няма да е далеч от истината. Близкото бъдеще ще покаже.

   Във всеки случай препоръчително е да се занимаем по-усилено с предсказанията. Най-известните автори, които са дали мнението си по тази тема (van Helsing, Bouvier, Berndt и други) са посочени в библиографията!
   Наред с конкретните твърдения за предстояща война в Близкия Изток има и видения за воденето на химическа война и използването на ядрени оръжия!
   Още веднъж ще се спрем на ситуацията с Ню Йорк, защото за негласната столици на САЩ, както вече казахме, съществуват недвусмислени твърдения от различни ясновидци . Признак за това, че предсказаното разрушаване на града е вероятно, очевидно са атаките от 11-ти септември.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.