Ads Top

Земетръсно оръжие

   Още през 1898г. Никола Тесла успява да разклати чрез малка апаратура висока сграда в Ню Йорк. Би трябвало да се предположи, че американските специалисти са опитали да изградят такива прибори и да ги използват за военни цели срещу вражески държави.
 


Те изглежда са успели, ако се вярват на бившия японски финансов министър Таканака. На въпроса защо Япония е предала системата си за финансов контрол на група американски и европейски олигарси, той отговори по следния начин: ,,Защото Япония беше заплашена от земетръсно оръжие".
   И той не е единствената високопоставена личност, която се изказва толкова яростно. Венецуелският президент Уго Чавес оповестява по телевизията ,,Viva TV", че САЩ разполагат със ,,земетръсно оръжие",с което се предизвикали земетресението в Хаити. Освен това е убеден, че катастрофите в Калифорния от 9.01.2010г. и в Китай от 7.08.2008г. също са причинени от САЩ.

   Ако се замислим колко тънък и чувствителен е най-външния земен слой, ще разберем какви катастрофални въздействия би могла да причини и най-малката намеса. Днешните сеизмични станции могат да регистрират земетресение, отдалечени на хиляди километри. Знаем къде са деликатните и неустойчиви места на земната мантия и познаваме техническите възможности за изкуствено предизвикване на бедствията. При търсенето на нефт непрекъснато се използва такъв метод. Но тогава се пораждат земетръси с нищожна сила.
   От друга страна, технически не е никакъв проблем да се предизвика силно земетресение с опустошително въздействие за близкия регион. Хора и нации, намиращи се на географски несигурна почва, естествено с по-засегнати от живеещи в спокойни области. При нужда човек използва всичко, което може да направи и то тази гледна точка от изнудване са заплашени цели държави. Наистина не можем да го докаже, но вероятността да се случи такова нещо е голяма.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.