Ads Top

Малтийски рицари

   Малтийските рицари са група, която се развива от Суверенния орден на св. Йоан от Йерусалим (хоспиталиери), след като турско нашествие принуждава хоспиталиерите да се преместят от Крит в Малта. Когато други групи като катарите и Ордена на тамплиерите са изличени от римокатолическата църква, Малтийските рицари избягват тази участ, като се обединяват с църквата.
   Дори и през ХХв. Малтийските рицари са били уличавани в опити за преврат. В началото на 30-те години Джон Дж. Раскоб, който е един от тринадесетте бащи основатели на Американския орден на Малтийските рицари, заговорничи за събаряне на президента Франклин Д. Рузвелт, но планът е париран от човек от собствените му редици, който надува свирката. Малтийският рицар, генерал-майорът от военноморските сили Смедли Бътлър спасява Франклин Д. Рузвелт.
   Двама малтийски рицари са били директори на централното разузнаване на САЩ: Джон Маккоун и Уилям Кейси.
   През 80-те години на ХХв. италианска масонска ложа, в която проникват Малтийски рицари и която е ръководена от Личо Джели, се превръща в нареченото от историка Джим Марс ,,световна фашистка конспирация". Джели, твърди Марс, е в един отбор с Мафията. Банката на Ватикана, ЦРУ и заговорничи за сваляне на италианското правителство. Планът, казва Марс, изисква фабрикуването на левичарски тероризъм в Италия, докато хората не пожелаят фашистки режим. Днес Малтийските рицари се смятат за основна връзка между ЦРУ и Ватикана.
   Малтийските рицари продължават да съществуват. Централата им е във Ватикана, където са признати като суверенна държава от повече от четиридесет страни.
   Суверенният орден на св. Йоан от Йерусалим е протестантска издънка на Малтийските рицари с централа в Лондон.
   Според д-р Албърт Дж. Маки в книгата му от 1925г. ,,Encyclopedia of Freemasonry and its Kindred Sciences'':
(,,Енциклопедия на франкмасонството и сродните му науки") ,,Този орден, който в различни моменти в хода на историята е получавал имената Рицари хоспиталиери, Рицари на св. Йоан от Йерусалим, Рицари от Родос и най-накрая Малтийски рицари, е един от най-важните религиозни и военни рицарски ордени, който възниква по време на Кръстоносните походи, чиято цел е възвръщането на Светите земи. Дължи произхода си на Хоспиталиерите от Йерусалим - този свещен и благотворителен орден, който е основан в Йерусалим през 1048г. от набожни търговци от Амалфи за подпомагане на бедните и изпаднали в нужда римски поклонници... Организацията на Ордена в дните му на просперитет е много сложна, приемайки едновременно монашески и републикански характер. Над всички се намира Великият майстор, който - макар и разполагащ със значителна власт - е контролиран от законодателното действие на Общото управително тяло.. Днес има два клона - единият католически, а другият - протестантски, но всеки отхвърля другия... Степента Малтийски рицар се дава в САЩ като ,,допълнителен Орден" под ръководството на Ордена на тамплиерите. Със степента е свързан ритуал, но малцина го познават и той по принцип се осъществява, след като кандидатът е бил обявен за рицар тамплиер...

   Малтийските рицари са милицията на папата и са положили кръвна клетва за пълно подчинение - клетва, която се приема крайно сериозно и до смърт. Папата като главата на Ватикана е глава и на чужда национална сила. Това практически няма нищо общо с римокатолическата религия и е изцяло свързано с участието в една от четирите ,,играчи-организации" за световна доминация - тези играчи са британското франкмасонство, френското франкмасонство, международният ционизъм и Ватиканът. Като член Малтийските рицари и по силата на кръвната им клетва за подчинение на папата, те подкрепят до смърт желанията на главата на Ордена на Малтийските рицари - в този случай папа Йоан Павел II - над всякаква друга принадлежност, която може изпиват или да имат към друг ангажимент, например лоялност към Конституцията на САШ. Тези, които понастоящем са членове на Малтийските рицари, трябва - под заплаха от смъртно наказание - да подкрепят политиките, защитавани от Ватикана. За тях не е трудно да направят това. Те ВЯРВАТ в тези политики и принципи. Политиките, които се прегръщат и прокламират от папа Йоан Павел II, са следните:

1. Край на суверенитета на САЩ и други страни.
2. Край на абсолютните права на собственост.
3. Край на правото на оръжие.
4. Нов Международен икономически ред (световно правителство).
5. Преразпределение на богатството и работните места.
6. Призиви към страните да се доверяват на ООН.
7. Тотално обезоръжаване.
8. Налагане на ООН като надежда за мир.
9. Налагане на ЮНЕСКО - убийствената образователна и културна ръка на ООН.
10. Налагане на взаимозависимостта.
11. Подкрепяне на санкциите, отдаващи почит на отец Пиер Теяр дьо Шарден - Хуманистичния свещеник на Новата Епоха.
12. Подкрепа на вярата, че икономическият принцип на традиционната християнска или католическа социална доктрина е икономическият принцип на комунизма.
13. Подпомагане на папата като посредник между САЩ и Съветския съюз.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.