Ads Top

Още нещо за Якобинския клуб

   По време на Френската революция (1787-1799) революционните водачи искат да свалят монархията на крал Луи XVI. Революцията, казват някои, е причинена от делата на тайно общество, наречено Якобински клуб, изградено от френски масони и най-вече херцога на Орлеан, и германските Илюминати. Според една версия на историята херцогът на Орлеан - великият майстор на Великата отиенталска ложа франкмасоните - изкупува цялото зърно на Франция през 1789г. и след това го скрива, предизвиквайки глад. След това обвинява за глада краля. С други думи, създава проблем, така че да може да го експлоатира.
   Якобинците са наречени на името на английския крал от XVIIвек Джеймс II, чието име на латински е Якобус. Джеймс е Стюарт-католик, който е свален от трона от своя протестантски зет Уилям Оранжски. Джеймс бяга във Франция, където печели подкрепата на франкмасоните и се твърди, че франкмасонските ритуали в Англия са променени, така че да подкрепят целите на Джеймс. Тези ритуали стават известни като ,,Шотландски ритуал".
  Твърди се, че френският посланик в САЩ по онова време, Едмон Жьоне, се опитва да предизвика бунт в Америка по същото време с едно общество, базирано на якобинците - опит, който поражда законите за чужденците и противодържавната дейност в САЩ

Още за Якобинския клуб НАТИСНИ ТУК

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.