Ads Top

От йезуитите до илюминатите и обратно

   Върхът на йерархичната масонска пирамида е контролиран от Ордена на илюминатите, за които някои известни романи са спомогнали, изобразявайки ги във въображаем свят като плод на чиста фантазия. Тяхното съществуване е доста добре документирано в историческите факти, като процеса срещу Баварските илюминати, основан на 1 май 1776г. от Адам Вайсхаупт - член на масонската ложа ,,Theodor zum guten Rat" (Теодор на добродетелния съвет). Орденът става много силен благодарение на финансирането от банкерите Ротшилд и измежду членовете му са открояват едни от най-изтъкнатите личности на висшето общество. За свой символ илюминатите приемат пресечена пирамида с 13 стъпала (равни на броя на нивата на посветените) с изображение и всевиждащото око на египетските езотерични култове. За по-малко от 5 години от основаването му Вайсхаупт вече притежава прикрития контрол над масонството и над много държави.
   Сектата не е имала само политически цели - нейните сановници са преподавали гностическата доктрина на Синовете на светлината, аналогична на изповядваната от предхристиянските есеи, появявала се под различни форми: първо в България с богомилите (X.в) и после в южната част на Франция с катарската ерес (XI-XIV в.). Оригиналното име на ордена е Усъвършенстване и е вдъхновено от учението на катарските перфектни майстори.
   Както за масоните, така и за илюминатите на Вайсхаупт християнството несправедливо променя оригиналния смиъл на името Луцифер (което буквално означава Носещ светлина) и на историята не неговия култ (различна от този на Сатаната). И за двата ордена християнската религия на суеверието, докато змията изкусителка от Битието на Библията, символизира гнозис - истинското познание (което гностиците представят точно със змия) . В този контекст Луцифер се преразглежда като божество, бог на мъдростта и свободата на човека и Великият Магистър на Стария и Приет Шотландски Ритуал, Албърт Пайк заявява по този повод: ,,Масонската религия трябва да се поддържа от нас, посветените от високите степени в чистотата на Доктрината на Луцифер." В действителност, независимо от истинското значение на Луцифер, световното правителство на илюминатите и на масоните се базира на антидоти на ценности, като свобода, социална справедливост и обмен на знания.
   Илюминатите стават публично известни през 1785г. когато при случайна злополука умира куриер на Вайсхаупт (поразен от мълния в Регенбург). Компрометиращите материали на сектата, които е пренасял, стават достояние на баварските власти и предприемат разследване. Полицията нахлува в собствеността на членове на Ордена и изземва документи, които удостоверяват съществуването на подривен план за създаването на световно правителство., в който участват благородници, банкери, литератори и хора на науката. През 1786г. Орденът на илюминатите е окончателно забранен от правителството на Бавария. Вайсхаупт никога не е бил арестуван и намира убежище при дука на Саксония-Гота-Алтенбург Ернесто II - верен негов ученик.
   Адам Вайсхаупт е обучаван от йезуити и е изучавал много усърдно езотеричните култове, Кабала и есеите. Въпреки че официално е напуснал църквата, според твърденията на барон Адолф фон Книге - благородник и масон, допринесъл повече от всеки друг за вътрешната организация на сектата, Вайсхаупт е останал завинаги йезуит под прикритие.
   Йезуитският орден е основан през 1540г. от Игнаций Лойола - бивш член на ,,Alumbrados" (означава Светещ), от испанските илюминати, предшественици на сектата на Вайсхаупт.
   През вековете Обществото на Исус на Игнацио Лойола неведнъж е обвиняването в заговори срещу властта и Църквата. Изгонено от различни европейски страни през втората половина на XVIII век, на 21 юли 1773г. е отменено от папа Климент XIV (или по-точно 3 години преди създаването на Илюминатите от Бавария от Вайсхаупт).
   Обществото на Исус оцелява в Беларус, тъй като царица Екатерина II отказва да изпълни папския указ за премахването му. Орденът е реабилитиран от папа Пий VII през 1814г. и остава един от отвличащите го емблеми - масонското всевиждащо око на ,,Alumbrados" (испанските илюминат).
   Поради огромното влияние на масонството и йезуитите върху Църквата символите на илюминатите се появяват дори и във вътрешността на Ватикана, и на много други места за поклонение на християните.
 


   Ватиканът не е показал никакво притеснение да нарече Луцифер своя трети телескоп, открит през 2010г. на връх Греъм в Тусон (Аризона). Приемането на подобно име сред всички възможни алтернативи е оправдано от астрономите йезуити, които го използват като акроник на следните технически характеристики: Large Binocular Telescope  Near - infrated Utiliyt with Camera and Integral Field Unit for Extragalactic Research.
   Към момента Йезуитският орден наброява около 20 000 членове, които упражняват дейността си в 112 страни на 5 континента, и много от най-влиятелните хора на нашето общество са обучени в Обществото на Исус. На 7 декември 2012г. Херман Ван Ромпой гордо анонсира пред публика съществуването на международна йезуитство. По някакво съвпадение Ван Ромпой (председател на Европейския съвет до 2012г.) Марио Монти (премиер на италианското техническо правителство), Марио Драги (президент на Европейската централна банка), Мариано Рахой (испански премиер), Рууд Люберс (бивш холандски министър-председател, който има основна роля в изготвянето на първия Европейски договор) и Жак Делор (един от основните архитекти на Договра от Маастрихт) са учили в йезуитски колежи.

         Намираме се в повратна историческа точка - глобализацият представя своя сметка на света, която не е позитивна. Никога не съм си мислил, че е възможно да я спра; все съм си мислил, че това е щуротия, извършена от напълно луди, за да лансират изведнъж, в рамките на няколко години, процес, на който са му нужни няколко десетилетия. През 90-те години управляващите - секта от луди илюминати и фанатици, са решили, че светът трябва да се промени. Към края на 90-те години и после в този век група (да кажем ,,илюминати") банкери стават държавници, политици стават икономически мислители, фалшиви пророци проповядват ползите за мита на XXI век - глобализацията.
- Джулио Тремонти, бивш финансов министър

   Дори прословутите Protocolli dei Savi di Sion  (Протоколи на старейшините на Сион), използвани от Хитлер да обвини еврейския народ в глобална конспирация, от 1864г. със заглавие ,,Dialogue aux enfers entre Machiavel et Montesquien" (Диалог между Макиавели и Монтескьо), вдъхновение от известния роман на Йожен Сю ,,Загадките на народа", където истинските заговорници са именно йезуитите (или по-точно илюминатите).

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.